Waarom met een grinder wiet breken?

Met een grinder wiet breken. Is het nu in de praktijk echt een must of niet? Dit is een vraag die door ontzettend veel mensen wordt gesteld. Het antwoord op deze vraag is echter niet voor iedereen gelijk. Veel is namelijk afhankelijk van de mogelijke ervaring waar je al dan niet reeds over beschikt. Is er sprake van reeds heel wat ervaring? Dan zal je kunnen vaststellen dat het breken of vermalen van marihuanatoppen maar dan waarschijnlijk iets is wat je zelfs gewoon in je slaap reeds kan doen. Een compleet ander verhaal wordt het echter wanneer je nog maar net om de hoek komt kijken. In dat geval is de kans namelijk groot dat het vermalen nog niet zo goed wil lukken. Gebruikmaken van een grinder zou in die situatie voor jou zomaar eens een interessante oplossing kunnen betekenen.

Wat is zo’n grinder eigenlijk?

Met een grinder wiet breken en vermalen is iets waar veel mensen de voorkeur aan geven. Het is echter in de praktijk ook best mogelijk dat je nog nooit eerder van dit handige apparaatje hebt gehoord. In dat geval is het interessant om eerst even te kijken naar hoe het precies werkt. Bovendien is het van belang om te weten dat er verschillende soorten exemplaren zijn, namelijk:

  1. Tweedelige grinders;
  2. Driedelige grinders;
  3. Vierdelige grinders;

In het merendeel van de gevallen kiezen de meeste marihuanaliefhebbers voor het gebruik van tweedelige exemplaren. In principe zijn deze dan ook ruimschoots voldoende. Bovendien is het zo dat voor deze exemplaren geldt dat ze heel wat eenvoudiger schoon te maken zijn. Ook dat is uiteraard beslist geen overbodige luxe, integendeel. 

Waarom gebruik maken van zo’n grinder? 

Met behulp van een grinder wiet vermalen en breken is eigenlijk interessant omwille van niet één, maar wel omwille van twee belangrijke redenen. In eerste instantie kan er alleen op die manier een gelijkmatige evenals vaste verbranding worden gerealiseerd. Dit kan gebeuren in een joint, maar ook in een waterpijp. Daarnaast is het zo dat je in de praktijk over de mogelijkheid beschikt om zoveel mogelijk van de trichomen die aanwezig zijn gelijkmatig te verwarmen. Zo kan je een zo optimaal mogelijk effect uit de plantentoppen halen. Hoe fijn jij ervoor zal kiezen om de plantentoppen te vermalen is uiteraard zeer persoonlijk. Bovendien is ook de manier waarop de marihuana zal worden gebruikt hier van invloed op. Wie gebruik wenst te maken van een zogenaamde bong doet er bijvoorbeeld goed aan om de toppen niet al te fijn te vermalen. Gebeurt dat wel? Dan zouden ze namelijk in de pijp terecht kunnen komen. Dat is uiteraard niet de bedoeling.

Een grinder wiet gebruiken is dus best interessant?

De ervaring waar je op kan rekenen bij het roken van marihuana is altijd voor een stuk afhankelijk van de manier waarop de marihuanakoppen worden gebroken en vermalen. Het is van belang om hier in ieder geval de nodige aandacht aan te besteden. Het kopen van een grinder kan omwille van die reden voor het merendeel van de mensen zeer interessant zijn. Let wel, wil je met een grinder wiet gaan vermalen en breken? Dan is het van belang om er aandachtig voor te zijn dat een dergelijk hulpmiddel in verschillende materialen kan worden aangekocht. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een houten of plastic exemplaar, maar ook een metalen grinder kopen is mogelijk. Als geen zin hebt om je wiet te grinden dan is een bong bestellen een zeer goed alternatief.