Palletheffers als tiloplossing: hoe werkt dit?

pallets

Heb jij op het werk te maken met zware pallets? Dan heb jij een handige palletheffer nodig. Deze zorgt ervoor dat alle zware pallets veilig en snel verplaatst kunnen worden. Het gebruiken van de palletheffers zorgt ervoor dat de werkvloer nog efficiënter te werk kan gaan en dat de kans op ongelukken wordt geminimaliseerd. Benieuwd wat voor soorten er beschikbaar zijn? Kijk dan eens naar de palletheffers op BPLhandling.com. In dit artikel leggen we graag meer uit over hoe de palletheffers in zijn werking gaan en wat de voordelen zijn.

Hoe werkt een palletheffer?

Het doel van een palletheffer is dat het zonder probleem zware pallets kan oppakken en verplaatsen. De palletheffer is ontworpen om makkelijk bedienbaar te zijn via functieknoppen. De rol van de medewerker is simpelweg om de palletheffer goed te bedienen, in plaats van dat deze zelfstandig zware pallets moet verplaatsen. Het kan gebruikt worden om pallets van de ene ruimte naar de andere te verplaatsen of om pallets op elkaar te stapelen in het magazijn.

Het gebruik in het magazijn

Er zijn verschillende soorten palletheffers beschikbaar. Aan de hand van het type werk dat jouw magazijn voornamelijk uitvoert, kan er gekeken worden naar de beste oplossing. De ene palletheffer kan maximaal 200 kilo aan, terwijl er ook palletheffers bestaan voor extreem hoge gewichten. Voor ieder magazijn is er wel een geschikte oplossing te vinden. Wil jij meer informatie ontvangen of ben jij benieuwd wat de experts adviseren voor jouw bedrijf? Dan staat het team van BPL Handling klaar om je verder te helpen.

De voordelen van het gebruik van een palletheffer

Er zijn verschillende redenen waarom het gebruik van een palletheffer zo voordelig is. Allereerst heeft het te maken met de efficiëntie. Dankzij de palletheffers kunnen zware pallets veel sneller en makkelijker verplaatst worden. Hoe voorheen de mankracht van meerdere werknemers nodig was, is er nu slechts één werknemer nodig die de palletheffer bestuurt. Het bespaart jouw magazijn dus tijd en geld. Daarnaast verlaagt het het risico op ongelukken, zowel voor de producten als voor jouw werknemers. Het laatste wat jij wilt is dat werknemers een ongeluk krijgen op het werk. Dankzij de palletheffers hoeven de werknemers niet meer dicht bij de zware pallets te komen, waardoor blessures of heftige ongelukken geminimaliseerd worden. Doordat er minder snel een pallet omvalt of producten op het pallet beschadigd raken door de palletheffer, gaat de kwaliteit van jouw service omhoog.