Waarom je geld laten beleggen door een vermogensbeheerder

linkbuilding uitbesteden

Heb je geen idee hoe je moet beginnen met beleggen? Het kan in dat geval een goed idee zijn om voor vermogen beheren via Ambassador Vermogensbeheer te kiezen. Dan moet je wel eerst weten wat het is, wat de beheerder doet en wat de voor- en nadelen voor jou zijn. 

Wat is vermogensbeheer?

Het is slim om je geld door een specialist te laten beheren. Die helpt je jouw vermogen te behouden en waar mogelijk te laten groeien. Dat kan door beleggen in allerlei soorten beleggingsobjecten. Dit gebeurt onder toezicht van de AFM. Met rendement beleggen door Ambassador Vermogensbeheer is daar een voorbeeld van. Je kan op die manier zorgen dat je kan beleggen, zonder dat je zelf alle tijd en kennis erin hoeft te steken. Er zijn verschillende soorten vermogensbeheer. Je kan dit persoonlijk laten verzorgen. Je kan ook kiezen voor een modelportefeuille waarin ook andere klanten van de beheerder zitten. Dit is dan geen maatwerk. De inleg is echter wel lager. Je kan ook kiezen tussen actief of passief beheren. Actief gaat meer om aandelen en obligaties. Passief beheer draait meer om fondsen en ETF’s. 

Wat zijn de voordelen van vermogensbeheer?

Het is belangrijk om de voordelen goed in kaart te hebben. Allereerst is het natuurlijk fijn wanneer een expert alles aanstuurt. Dit betekent dat je op zijn of haar kennis kan leunen en dus veel beginnersfouten kan voorkomen. Daardoor beperk je de risico’s en is de kans op rendementen groter. Een ander voordeel is dat je minder tijd kwijt bent. Daarnaast is het fijn om altijd overal boven op te zitten, zonder dat je er zelf bovenop hoeft te zitten. Een ander voordeel is dat je persoonlijk advies krijgt en dat zaken zijn aan te passen aan jouw wensen.

Wat zijn de nadelen van vermogensbeheer?

Zijn er ook nadelen aan vermogensbeheer te noemen? Die zijn er zeker. In de eerste plaats zijn er de kosten voor beheer. Die verschillen per beheerder, maar het is altijd meer dan wanneer je zelf aan de slag gaat. Dit gaat van je rendement af. Een ander nadeel kan zijn dat soms een hoge minimum inleg nodig is. Dit kan soms om enkele tienduizenden euro’s gaan, maar vaak is het nog veel meer. Het is natuurlijk ook zo dat daar tegenover staat dat je dan persoonlijke begeleiding krijgt. Bovendien zijn er steeds meer partijen die een wat lager minimumbedrag accepteren.