NLP opleidingen, welke mogelijkheden zijn er?

Vrijwel elk mens wilt zich ontwikkelen. De ontwikkelen gaat vaak in fases waarbij je er het ene moment bewuster mee bezig bent dan het andere moment. Of je nu wel of niet bewust bezig bent met ontwikkelen, communiceren doe je altijd. Met NLPleer je de kneepjes van Neuro Linguïstisch Programmeren en krijg je inzicht in jouw drijfveren en motivaties. Binnen allerlei beroepen worden de cursussen al toegepast en wordt er gekeken naar een krachtige persoonlijke ontwikkeling en effectieve communicatie.

NLP-trainingen, waaruit kun je kiezen?

Er is een grote diversiteit aan trainingen waar je uit kunt kiezen. Het is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en jouw doel welke training of opleiding er bij jou past. Je kunt bijvoorbeeld alleen willen kennismaken met NLP en daardoor een 2 daagse cursus doen of zes avonden te volgen. Maar mocht je meer diepgang willen en serieuze analyses willen uitvoeren, dan is er de NLP Practitioner. Ook is het mogelijk om coach trainingen te volgen of je basiscursus Practitioner uit te breiden met een master. Er is bijvoorbeeld een master Practitioner, training masters, en een hypnose coaching. Voor de ZZP-ers onder ons is zelfs een apart programma opgesteld dat zich richt op het ondernemerschap en het businessmodel.

Hierom moet je je verdiepen in NLP

Je zult je misschien afvragen ‘Leuk al die mogelijkheid, maar waarom zou ik mij erin verdiepen?’ Het antwoord is simpel: ieder individu wil ontwikkelen en een NLP-training geeft je gereedschappen om ingesleten patronen helder te krijgen, inzicht in te krijgen en waar mogelijk en nodig te veranderen. Je wordt je bewust van het onbewuste en kunt zo makkelijker aanpassingen maken in jouw interne proces en dus jouw gedrag. Hierdoor kun je bijvoorbeeld een doel halen wat niet eerder is gelukt, of algemeen je ontwikkelen in sterkere en krachtigere communicatie waardoor je diepere relaties aan kunt gaan.

Los van de trainingen is het mogelijk om jouw kennis bij te houden in de jaren erna. Doordat NLP een vrij nieuwe techniek is sinds de jaren ’70 en er nog volop onderzoeken lopen naar het effect en de mogelijkheden binnen deze techniek, komen er ook nieuwe inzichten. De nieuwe inzichten kunnen jou nog verder helpen nadat je al een training of opleiding met succes hebt afgerond. Er worden vaak losse trainingsdagen of cursussen georganiseerd om de laatste ontwikkelingen te bespreken en je kennis bij te houden.

NLP kun je overal voor gebruiken, dus ook in je werk

Los van de gereedschappen die ingesleten patronen aan het licht brengen, kun je NLP nog veel breder gebruiken. Denk hierbij aan een manager die effectieve aansturing moet geven of aan een verkoper die zijn product zo goed mogelijk wil aanprijzen. Maar ook een arts die op de meest sterke en efficiënte manier zijn patiënt uitleg kan geven en er geen ruis in de communicatie ontstaat. Al met al is deze opleiding voor iedereen een goede ontwikkeling, ongeacht de toepassing op persoonlijk of zakelijk vlak in de nabije of verre toekomst.