Mini Cooper velgen op een formule 1 wagen

Er zijn nu Mini Cooper velgen die worden getest op een formule 1 wagen. Dit is echt een mooie test, maar het lijkt erop dat de testen zich voornamelijk bezighouden met het bereiken van nieuwe manieren. Ze willen dus niet per definitie zich beperken tot deze Mini Cooper velgen. Zij willen ook gewoon meer te zien krijgen van deze methode. De formule 1 wagen staat niet bekend om het hebben van velgen. Het wordt je dan dus ook aanbevolen om meer begrip te tonen voor de bedenkers van dit experiment. Zij hebben een heel nieuw concept in gedachte en de testen met Mini Cooper velgen zijn echt pas het begin.

Werkwijze van de test

De test bestaat uit twee fases. De eerste fase is een methode waar de formule 1 wagen gaat racen op een circuit met daaraan vastgemaakt de Mini Cooper velgen. Je kunt je voorstellend at bij zo een test het belangrijk is dat er wordt voldaan aan alle veiligheidsmaatregelen. Je kunt namelijk niet van tevoren weten wat er gaat gebeuren met de Mini Cooper velgen als deze worden blootgesteld aan al deze snelheden. De hoge snelheid van een formule 1 wagen kan misschien ervoor zorgen dat de velgen losraken of oververhit raken.

Fase 2 van de formule 1 test

Als fase 1 lukt dan kan de test doorgaan naar de nieuwe fase. IN fase 2 wordt de formule 1 wagen volledig uitgerust met Mini Cooper velgen. Je hebt dan dus een formule 1 wagen met op elke wiel Mini Cooper velgen. Het grootste verschil is dat dit een race wordt met meerdere wagens op het circuit. Op deze manier worden ook de pitstop getest. We moeten wel weten of de banden snel te repareren zijn en snel te vervangen met de velgen eraan vastgemaakt. Het wordt dus nog een interessante tijd voor deze testen.