Krijg je een BKR registratie bij afsluiten telefoonabonnement?

registreren

Wil jij een telefoonabonnement afsluiten of twijfel je of dit wel kan in verband met een BKR registratie? Of misschien wil jij simpelweg weten wat de opties zijn voor jouw situatie? In dit soort gevallen is het raadzaam om contact op te nemen met Dynamiet Nederland – BKR verwijderen. Zij zijn gespecialiseerd in deze juridische vraagstukken en kunnen jou helpen met bemiddeling bij bepaalde situaties.

Als jij een telefoon abonnement wil afsluiten bij een provider dan sta je niet meteen geregistreerd, dit gebeurt pas als jij een telefoon bij het abonnement wil en deze niet meteen afbetaald wordt. Als de lening van de telefoon hoger is dan 250 Euro wordt deze geregistreerd bij het BKR.

Wat is een BKR registratie precies?

Alle leningen boven de 250 Euro worden geregistreerd bij het BKR, dit betekent niet meteen dat je een negatief of positief saldo hebt. Het betekent simpelweg dat je geld hebt geleend, wanneer jij elke maand de lening afbetaald dan heb je een positieve krediet registratie. Als jij een lening niet kan afbetalen of je bent te laat of er is iets anders aan de hand waardoor je de lening niet kunt aflossen dan verandert jouw positieve registratie in een negatieve registratie. Hierdoor kan jij in de toekomst moeite krijgen met bijvoorbeeld het aanvragen van een hypotheek met BKR registratie.

Kan ik geld lenen met een BKR?

Twijfel jij of je in de toekomst misschien problemen kan krijgen met een negatief BKR registratie omdat je binnenkort een woning wil kopen of ben je nieuwsgierig naar wat de mogelijkheden zijn om een BKR te verwijderen? Dan is het raadzaam om een adviesgesprek aan te vragen, dit zijn namelijk juridische vraagstukken die het best kan worden beantwoord door mensen met kennis op het gebied van leningen. Het kan namelijk zo zijn dat een eventuele hypotheek wordt afgewezen indien er een negatief krediet geregistreerd staat bij het BKR.