Interactieve video inzetten is een goede keuze voor ieder bedrijf. Je bereikt er namelijk meer mee dan met andere communicatie uitingen. Weinig mensen lezen nog graag teksten, beelden werken sowieso beter. Tegenwoordig werkt bewegend beeld ook beter dan stilstaand beeld, omdat het de aandacht langer vasthoudt. Door interactieve video in te zetten kun je die aandacht nog langer vasthouden. Zo bereik je dus zo veel mogelijk je doelgroep en kun je meer informatie overbrengen dan met alleen maar bewegend beeld, stilstaand beeld of tekst. 

Mogelijke interacties

In een interactieve video kun je van alles verwerken. Het geeft de kijker namelijk een actieve rol in plaats van een passieve rol. De kijker wordt gevraagd om keuzes te maken, vragen te beantwoorden of dingen in te vullen. Je kunt ook interactieve video maken door links te verwerken in je video. Hoe meer je wil, hoe ingewikkelder het wordt. Een link in een video is vaak niet zo ingewikkeld. Als je wil dat de kijker een keuze in de verhaallijn maakt, wordt het lastiger. Dat betekent namelijk ook dat je meerdere verhaallijnen moet animeren of opnemen voor je interactieve video. 

Platformen

Hoe ingewikkelder en hoger in aantal de interacties, hoe ingewikkelder het wordt om je video op verschillende kanalen te plaatsen. Een video zonder interacties kun je gewoon op verschillende sociale media plaatsen door deze te uploaden, met interactieve video is dat een stukje lastiger, omdat de interacties niet zomaar overgenomen worden. Dat moet per video per kanaal weer gedaan worden. Het vereist dus ook enige kennis van het vak om dit goed voor elkaar te krijgen. En het kan best wat werk kosten om dit zelf te doen als je deze vaardigheden niet in huis hebt in je bedrijf. 

Externe partij inschakelen

Daarom is het handig om een externe partij in te schakelen om je te helpen met je interactieve video. Zij hebben kennis van en ervaring met deze dingen en met de verschillende platformen. Zo helpen ze je jouw bestaande video interactief te maken en ook met het plaatsen op de kanalen die jij wil gebruiken. Maar ook voor nieuwe video’s kunnen ze je ondersteunen als je voor interactieve video wil gaan. Dan hoef je niet zelf de kennis in huis te halen om dit eerst aan te leren. 

Tip: Hihaho.nl