Dit is hét meest multifunctionele gereedschap

Wanneer je graag zelf in huis of in de tuin klust, zul je verschillende soorten gereedschap hebben. Toch is gereedschap vaak een investering, wanneer je zoekt naar een goede kwaliteit. Voor beginnende doe het zelvers kan het daarom een zoektocht zijn, naar wat voor soorten tools ze nodig gaan hebben. Daarom kun je het beste kiezen voor multifunctioneel gereedschap, want zoals de naam al zegt kun je deze op meerdere manieren gebruiken. Dit scheelt je geld en ruimte in de schuur.

De haakse slijper voor verschillende materialen

Een haakse slijper is een slijpmachine. Het grootste voordeel van deze machine is dat het verschillende materialen kan bewerken. Voor hout gebruik je meestal een zaag, voor metaal een metaalzaag en voor steensoorten wordt het al iets lastiger. De haakse slijper is bestemd voor al deze materialen, waardoor je de vorige genoemde gereedschappen niet meer nodig hebt. Nog een voordeel van deze tool is dat er slijpers zijn met vibration control. Dit zorgt voor minder trillingen en is dus gemakkelijker voor een lange tijd te gebruiken. Je kunt kiezen voor een slijper die werkt op elektra of perslucht. Als je ervoor kiest om te werken met een haakse slijper, is het goed om gehoorbescherming en een veiligheidsbril te gebruiken. Zo kun je volledig veilig aan het werk.

Boren en schroeven met één apparaat

Wanneer je dan met de haakse slijper je materialen op maat hebt gemaakt, heeft het alleen nog een sterke bevestiging nodig. Daarom is het tijd voor het tweede multifunctionele gereedschap; de boor-/schroefmachine. De meesten zullen dit apparaat gewoon kennen als een boormachine, maar niet iedereen staat erbij stil hoe goed het is om deze te hebben. Vaak aangedreven door een accu, boor je hiermee de nodige gaten in je materialen. Sommige machines hebben zelfs een lampje in de kop, waarmee je gericht te werk kunt gaan. Nadat je de gaten geboord hebt, schroef je met hetzelfde apparaat de materialen vast. Zo heb je sowieso geen schroevendraaier meer nodig én hoef je tijdens het klussen niet de schakelen van gereedschap. Dat klinkt voor sommigen misschien allemaal erg logisch, zonder er echt bij stil te staan hoe handig het is.