Binnen de social media wereld verandert er een hoop. Het is een wereld waarin we bijna dagelijks weer nieuwe trends voorbij zien komen. Dit kan voor sommigen nog best lastig zijn om bij te houden. Voor bedrijven wordt het steeds belangrijker mee te gaan in de social media trends. Door de trends goed bij te houden en hierop in te spelen kun je je doelgroep makkelijker bereiken. Natuurlijk heeft niet ieder bedrijf hier tijd voor en wordt het steeds populairder om iemand in te huren die jouw social media up to date houdt. Ben je als bedrijf benieuwd? Hieronder lees je wat de nieuwste social media trends zijn!

E-commerce neemt social media over

Een paar jaar geleden was het nog op weinig plekken mogelijk je producten te verkopen. Ieder bedrijf met een website had een eigen webshop waar producten op geplaatst worden. Tegenwoordig kun je op vrijwel elk social media platform je eigen producten verkopen. Denk bijvoorbeeld aan tweedehands producten op Marketplace op Facebook of Instagram Shopping. Instagram Shopping houdt in dat je foto’s plaatsen met daarop je producten zichtbaar. De producten op de foto tag je en je volgers kunnen direct zien wat de prijs is. Wanneer zij doorklikken worden ze naar de webshop gestuurd.

Video’s worden steeds belangrijker

We zien het terug op Google en ook op Instagram. Video’s worden steeds belangrijker en steeds meer bedrijven verdiepen zich in deze nieuwe manier van content delen met hun volgers. Onlangs is Instagram Reels live gegaan. Je kunt dit vergelijken met de Chinese TikTok. Hier maak je zelf een video en deel je dit met je volgers. Dit kan ook van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan verschillende outfits met daarin je nieuwste producten of een reisvideo met tips voor de beste hotspots in een stad in Frankrijk.