Belangrijke zaken bij een laadperron bouwen

rolcontainer huren amsterdam

De logistiek is een belangrijk onderdeel van een bedrijf. De logistiek moet goed ingericht worden zodat goederen efficiënt verplaatst kunnen worden naar de juiste plek. Er zijn verschillende aspecten van de logistiek waarop gelet moet worden. Een van de aspecten is het laadperron. Dit is het deel waar voertuigen goederen laden en lossen. Een laadperron kan op veel verschillende manieren ingericht worden. Het is belangrijk om dit op een goede manier te doen. Een efficiënte en veilige manier om een laadperron in te richten is door gebruik te maken van een dockshelter. De dockshelters op Loading-systems.com zijn bijvoorbeeld een goede keuze.

Het juiste aantal laadperrons gebruiken

Bij grotere bedrijven moet er vaak meerdere laadperrons gebruiken omdat er meer veel meer goederen wordt gewerkt. Met een enkel laadperron heb je meestal niet genoeg. Het is daarom belangrijk om in te schatten hoeveel laadperrons je nodig hebt. Het aantal moet precies genoeg zijn. Je wilt namelijk niet te veel betalen voor extra laadperrons die niet worden gebruikt. Om op een optimaal aantal laadperrons te komen is het belangrijk om te kijken naar het schema van laden en lossen. Kijk wanneer vrachtwagens aankomen en met hoeveel ze tegelijk komen. Vaak kom je eruit dat er onregelmatig gebruik gemaakt wordt van laadperrons. Op het ene tijdstip zijn er eenmaal meer vrachtwagens dan op andere tijdstippen. Het is daarbij belangrijk om de vrachtwagens zoveel mogelijk op verschillende tijdstippen te verspreiden. Dit maakt het weer makkelijker om een minimaal aantal laadperrons te gebruiken terwijl de productiviteit niet vermindert. 

Makkelijke toegankelijkheid

Bij het laden en lossen moeten de vrachtwagens makkelijk bij de laadperrons kunnen komen. Het is daarom nodig om aandacht te besteden aan de locatie van de laadperrons. Zorg dat het op een plek staat waar vrachtwagens makkelijk bij kunnen komen. De vrachtwagens moeten de weg makkelijk kunnen vinden en zo min mogelijk afstanden afleggen. Zorg er daarom voor dat laadperrons aan de randen van de faciliteiten staan en niet in het midden. Dit zal de vrachtwagenchauffeur een hoop tijd besparen om op locatie te komen.