Waarop letten bij de beveiliging van evenementen?

beveilleging

Kenmerken van goede beveiliging

Nu de soms hectische coronaperiode achter de rug is, tenminste dat hopen we, gaan veel bedrijven en organisaties weer over tot het organiseren van evenementen. Sterker nog: we hebben al een vrijwel complete festivalzomer achter de rug. Bent u voor dit jaar ook al bezig met het inplannen van een nieuw evenement? Wij attenderen u hier graag op een aantal punten waar u zeker rekening moet houden als u veel mensen op de been wilt krijgen. Eén van die zaken die we willen benoemen in dit blog is de beveiliging: waar moet u aan denken wanneer u uw eigen beveiliging samenstelt of een beveiligingsbedrijf inschakelt? Wij zetten hieronder een aantal kenmerken van goede beveiliging voor u op een rij.

Sociale beveiliging

Als u via een beveiligingsbedrijf een beveiliger, of beveiliging inhuurt, is het belangrijk dat de persoon die dat doet zeer sociaal is en makkelijk contact maakt met andere mensen. De goede en ervaren beveiliger geeft bezoekers en gasten het gevoel dat ze meer dan welkom zijn. En ongenode gasten moet de beveiliger met het nodige respect behandelen om eventuele escalatie te voorkomen. Uiteraard mag een beveiliger best een tikkeltje extravert zijn en makkelijk met iedereen kunnen communiceren, ongeacht hun achtergrond. Hij of zij moet dus zeker beschikken over goede communicatieve en sociale vaardigheden met de bijbehorende voelsprieten om situaties goed te kunnen inschatten.

De beveiliger vertegenwoordigt uw organisatie

Of u nu zelf de beveiliging regelt of dit overlaat aan een professioneel beveiligingsbedrijf; de beveiliging of beveiliger die u aan het werk zet, is hoe dan ook altijd een vertegenwoordiger van uw organisatie. Hij of zij moet de beveiligingswerkzaamheden altijd zeer vakkundig uitvoeren, maar ook representatief zijn en zeker niet te veel opvallen tijdens het door u georganiseerde evenement.

Goed team vormen

Heeft u minder ervaring met het organiseren van evenementen en heeft u geen beveiliger of team dat de beveiliging voor u regelt? Dan raden wij altijd aan om dat over te laten aan een professioneel beveiligingsbedrijf en dan bij voorkeur een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in het beveiligen van evenementen. Want hierbij is goede communicatie namelijk zeer belangrijk. Het beveiligingsteam moet goed op elkaar in kunnen spelen, elkaar perfect aan kunnen vullen en blindelings op elkaar kunnen vertrouwen. Teamwork is hierbij altijd ’the key’! Wilt u meer lezen over bedrijven en het bedrijfsleven? Dat doet u hier.