Waarom beleggen in goud en zilver de beste keuze kan zijn

Beleggen in edelmetalen zoals goud en zilver is één van de oudste beleggingsmethodes in de geschiedenis van de mensheid. Sinds de oudheid werden deze edelmetalen gebruikt als ruilmiddel. Maar met de evolutie van de economie en de technologie is het beleggen in edelmetalen ook veranderd. Tegenwoordig is het een van de veiligste manieren om te beleggen op de lange termijn, omdat deze materialen hun waarde behouden en zelfs stijgen als de markt onstabiel is. Lees hieronder meer over waarom beleggen in goud en zilver een verstandige keuze kan zijn en bezoek de website om je alvast in te lezen.

1. Safe Haven

Goud en zilver worden vaak gezien als een “veilige haven” voor beleggers. Wanneer de economie in onrust verkeerd, de aandelenmarkt daalt, en de waarde van valuta’s daalt, hebben deze edelmetalen de neiging om in waarde te stijgen. Dit komt omdat goud en zilver waardevoller worden gezien als valuta dan veel papieren valuta’s zoals dollars, ponden en euro’s.

2. Diversificatie

Het bezitten van goud of zilver als onderdeel van een portefeuille kan ook helpen om te diversifiëren. Wanneer de aandelenmarkt onder druk staat, kan het bezitten van deze edelmetalen andere activa helpen om de hitte te weerstaan en verliezen beperken.

3. Bescherming tegen inflatie

Sinds het begin van de 20e eeuw zijn de prijzen van goederen en diensten gestegen. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door inflatie. Goud en zilver zijn favoriete beleggingen tijdens perioden van inflatie, omdat hun prijs de neiging heeft om te stijgen als de waarde van de valuta afneemt.

4. Biedt liquiditeit

Als belegger hebt u ook een zekere mate van liquiditeit nodig om uw investeringen te beheren. Goud en zilver zijn zeer liquide edelmetalen, wat betekent dat ze gemakkelijk verhandelbaar zijn voor contant geld. Dit maakt het voor beleggers gemakkelijker om hun bezittingen snel te liquideren indien nodig.

5. Het is fysiek tastbaar

Tot slot is goud en zilver fysiek tastbaar, wat betekent dat u ze thuis kunt bewaren en bekijken als een veilige activa. Er zijn zelfs websites waarop u de huidige waarde van uw goud en zilver kunt volgen en deze rechtstreeks kunt verkopen, mocht u dat willen.

Of u nu een ervaren belegger bent of net begint, het bezitten van goud en zilver kan een stabiele en veilige investering zijn die uw portefeuille kan diversifiëren, kan beschermen tegen inflatie en kan dienen als liquide activa. Het is een “veilige haven” voor beleggers in tijden van economische onrust en heeft vele andere voordelen. Dit maakt het beleggen in goud en zilver een verstandige keuze om op lange termijn te beleggen. doijerkalff.nl kan je hier bijvoorbeeld bij helpen.