Waar moet je aan denken als je jouw bedrijf wilt uitbreiden over de grens?

technische vertaling

Ondernemers die een winkel, fabriek of een (bouw)bedrijf hebben dat goed loopt, komen – zeker als ze ambitieus zijn – voor de vraag te staan of bedrijfsuitbreiding in het buitenland zinvol is. Wil je echt investeren in je bedrijf en groeien, dan kan het openen van een of meer vestigingen over de grens aanlokkelijk zijn. Maar de internationale koers kiezen als ondernemer klinkt gemakkelijker dan het is. Je moet, om dit succesvol uit te voeren, namelijk met nogal wat zaken rekening houden. Een aantal van de belangrijkste focuspunten voor ondernemers die en buitenlandse avontuur overwegen, vind je in dit artikel met de beste tips van experts en ervaringsdeskundigen.

Zorg voor een goede vertaling van je websites, technische gegevens en overige documentatie

Waag je de stap als ondernemer en ga je een buitenlandse afdeling of vestiging openen? Realiseer je dan dat een technische vertaling van je website en bedrijfsdocumentatie cruciaal is als startpunt. Door te kiezen voor een technische vertaling, heb je als ondernemer de zekerheid dat het vaak ingewikkelde jargon uit de economische sector waarin je actief bent correct vertaald wordt. Een exacte technische vertaling is zeer bepalend voor het slagen in een ander land. Nieuwe klanten, zakenrelaties en eventueel personeel moet natuurlijk wel kunnen begrijpen waar jouw bedrijf zich in economische zin mee bezighoudt.

technische vertaling

Verdiep je uitvoerig in het vestigingsland en de daar geldende regels & cultuur

Een belangrijke tip om het openen van een bedrijfsgebouw, winkelpand of fabriek in een ander land tot een succes te maken, is door je als ondernemer ruimschoots op tijd én grondig te verdiepen in de cultuur en vooral de regelgeving van het land. Op dit vlak gaan veel té ambitieuze ondernemers en enthousiastelingen de mist in. Ze kopen een stuk bedrijfsterrein of grond op, zonder te weten of er volgens de juridische regels van het betreffende land wel een bedrijf gebouwd mag worden. Naast dit soort regels dien je verder ook exact te weten welke fiscale regels er in het land van vestiging gelden, zodat je belastingtechnisch niet in de problemen kunt komen. Ten slotte, nodeloos te zeggen: zorg ook dat je de taal van het land vloeiend spreekt. Je kunt je dan overal redden en dwingt vaak ook meer respect af.