Hoe zorg je ervoor dat je website gevonden wordt?

SEO teksten laten schrijven

Als je een commerciële website hebt, dan is het belangrijk dat deze gevonden wordt in Google. Verreweg de meeste klantreizen beginnen immers met een zoekopdracht in ’s werelds grootste zoekmachine. Maar hoe zorg je er nu voor dat je klanten jouw vinden als ze iets intypen in de zoekbalk? En dat ze je eerder vinden dan je concurrenten? 

 SEO teksten laten schrijven

Twee manieren 

Met Google kun je twee kanten op als je klanten binnen wilt halen. De ene manier is zoekmachine adverteren, oftewel Search Engine Advertising (SEA). De andere manier is zoekmachine optimalisatie, oftewel Search Engine Optimization. Benieuwd wat het verschil is tussen de twee? Lees dan verder!

SEA

Adverteren via Google gaat tegenwoordig met Adwords. Hiermee zet je snel en relatief eenvoudig een advertentiecampagne op. Je stelt een budget in, maakt wat advertenties aan voor specifieke zoekwoorden en dan zorgen ze er bij Google voor dat jouw advertentie netjes bovenaan de zoekresultaten verschijnt. Nadeel van deze manier is wel dat er dan altijd ‘advertentie’ bij staat en dat je betaalt per click. Als je stopt met betalen, ben je je advertentie kwijt en wordt je dus ook niet meer gevonden. 

 SEO teksten laten schrijven

SEO

Een duurzame manier van vindbaar worden in Google is SEO. Dit kun je in principe helemaal zelf doen en je hoeft er niemand voor te betalen. Met een goede SEO-strategie zorg je ervoor dat jouw website bovenaan in de organische zoekresultaten verschijnt. Je betaalt niet per click en als je stopt met je SEO-campagne sta je nog steeds bovenaan voor de zoekwoorden waar je op gericht hebt. Je moet alleen wel even weten hoe je dit aanpakt. 

Hoe pak je SEO aan?

SEO is in de basis niet zo moeilijk. Het wordt alleen al snel complex, omdat Google meer dan 200 factoren gebruikt om te bepalen welke websites als eerste getoond worden. De belangrijkste drie factoren zijn de volgende: 

  • Een technisch goede en veilige website hebben
  • Links hebben van andere websites
  • Goede teksten op je website hebben 

Je kunt tegenwoordig vrij eenvoudig een goede en veilige website laten bouwen en links krijg je op den duur vanzelf. Je kunt ook links kopen. Goede teksten kun je zelf schrijven, maar je kunt ook SEO teksten laten schrijven door een copywriter. Met zulke teksten wordt je website perfect vindbaar en worden je bezoekers overtuigd van de meerwaarde van jouw producten en diensten.