Welke marketingactiviteiten zijn effectief voor een startende onderneming

wat is linkbuilding

Ben jij sinds kort gestart met je eigen onderneming en is het werven van klanten om je producten of diensten aan te verkopen begonnen? Het is van essentieel belang dat je goed gebruik maakt van de marketing mogelijkheden die er zijn op zowel offline als online kanalen. Door de snelle opkomst van het internet zijn er veel meer mogelijkheden opgekomen die door marketeers benut kunnen worden. Voorbeelden van online marketing activiteiten variëren van adverteren of sociale media kanalen tot het optimaliseren voor zoekmachines zoals Google. Als beginnende ondernemer ben je natuurlijk voornamelijk bezig met het op gang krijgen van je zaak. Wat hierbij van belang is, is dat je van tevoren een goed, duidelijk, concreet en haalbaar bedrijfsplan opstelt. Hierbij is het belangrijk dat je de financiële investering die benodigd is om te starten goed berekent. Daarnaast moet je de vaste en variabele kosten op maand of kwartaalbasis berekenen zodat je niet zonder liquide middelen komt te zitten. Naast de financiële aspecten is het belangrijk om de verkoop en marketing doelstellingen voor te bereiden. Wat hierbij belangrijk is, is dat je de activiteiten goed aan laat sluiten op de doelgroep de behoeftes van die doelgroep. Om ervoor te zorgen dat je verkopen die je als bedrijf hebt vastgesteld ook bereikt kunnen worden is het belangrijk om goede marketing activiteiten op te stellen.

Marketing is een zeer breed begrip wat alles overkoepelt wat te maken heeft met promotie, adverteren of elders op het gebied van klanten werven. Dit kan door middel van online marketing kanalen zoals veel bezochte sites maar kan ook gaan over billboards langs de snelwegen. Iedere marketingstrategie heeft zijn eigen voor- en nadelen. Het is dus bij het smeden van de marketingstrategie van een startend bedrijf belangrijk om ervoor te zorgen dat je strategie goed inspeelt op de doelgroep waar je je op richt. Wanneer je de activiteiten afstemt op doelgroep is de conversieratio op deze marketingcampagnes ook groter.

Hoe je als startend bedrijf marktaandeel krijgt

Het is voor jonge bedrijven vaak lastig om een marktaandeel te creëren tussen de grote bedrijven die bekend zijn bij de klanten. Om ervoor te zorgen dat je toch eruit schiet is het van belang om opvallende campagnes te organiseren. Wat voor een jong bedrijf een goede manier is om met een relatief laag budget toch veel bereik te creëren. Ook populair binnen de wereld van online marketing is om de zoekmachine te optimaliseren. Hierbij wordt ook vaak gebruik gemaakt van linkbuilding. Maar wat is linkbuilding? Linkbuilding is een marketingvorm waarbij je links genereert richting jouw site vanuit externe websites. Dit kan een relatief betaalbare activiteit zijn. Wel kost dit veel tijd, moeite, kennis en is ook enige ervaring op het vakgebied benodigd. 

Marketing is dus een ontzettend belangrijk onderdeel voor het creëren van marktaandeel. Om ervoor te zorgen dat je een grote stap kunt maken op het gebied van het ontwikkelen van je organisatie is het werven van klanten belangrijk. 

wat is linkbuilding

Het optimaal gebruik maken van je site

Bij het maken van een eerste site is het belangrijk dat je duidelijk weet wat je ermee wilt bereiken. Is het om klanten te werven of producten te verkopen? Wanneer je dit weet kun je de optimalisatie ervan ook hierop in laten spelen. Je kunt verschillende SEO activiteiten doen door de site te laten scoren op de zoekwoorden van je doelgroep. Wanneer je een goed scorende site hebt zal het verkeer richting de site verbeteren. Zodra er meer verkeer is zal de conversieratio ook groeien. Dit is belangrijk om kleine bedrijven het budget te bieden om te groeien. Dit geld kan geherinvesteerd worden om ervoor te zorgen dat je bedrijf nog meer ruimte krijgt om door te groeien. Voor het creëren van een groter bedrijf is dit een essentieel onderdeel. Om optimaal gebruik te maken van online marketing en linkbuilding kun je via externe partijen linkbuilding pakketten aanschaffen die hierbij helpen. 

Wat is er nu dus van belang

Het is belangrijk om als beginnende ondernemer een duidelijke strategie op te stellen die aansluit op je plan en doelstellingen. Wanneer dit opgesteld is kun je je gaan focussen op de marketing aspecten en het verkopen. Via online en offline marketingactiviteiten kan dit gerealiseerd worden. Zorg ervoor dat de activiteiten goed aansluiten op de doelgroep en wat ze voor behoeftes hebben. Zodra je dit op een rijtje hebt is het zaak om je opbrengsten te gebruiken om de groei door te zetten. Dit is de beste manier om verder te groeien in de markt.