Hoe krijg ik potentiële klanten in mijn winkel?

Het shoppen is de afgelopen jaren behoorlijk wat veranderd. We gaan nu bij het winkelen veel directer zoeken naar wat we nodig hebben dan voorheen, terwijl we vroeger gingen shoppen zonder dat je wist wat je ging kopen. Om mensen te verleiden jouw winkel binnen te stappen is daarom ook veel moeilijker geworden dan voorheen. In dit artikel geven we een aantal tips. 

Laat de consument lachen 

Als potentiële klanten langs komen bij jouw winkel is een manier om ze te triggeren ze te laten lachen. Doe eens creatief en gebruik om wat etalagemateriaal om de potentiële klant aan het lachen en daardoor ook wat nieuwsgierig te krijgen. Wellicht zijn ze vervolgens wel benieuwd naar wat er verder in de winkel te vinden is. 

Zorg voor herhaling 

Om potentiële te overtuigen iets te doen is het belangrijk om te herhalen. Alleen op die manier kan je de consumenten overhalen je winkel te betreden. Dan blijft jouw winkel en de etalage in het onderbewustzijn van de potentiële klant zitten. Hierbij is het wel van belang om dus een goede opvallende etalage te hebben. Denk hierbij aan het inzetten van de juiste kartonnen displays van POS Factory of een opvallende etalagepop. Waardoor telkens een belletje gaat rinkelen als men weer bij de winkel komt. 

Creëer entertainment voor je winkel

Zit jouw pand in een druk bezochte winkelstraat?  Dan is de kans natuurlijk al wat kleiner dat jouw winkel opvalt tenzij men er van tevoren al weet dat er een bezoek aan de winkel wordt gebracht. Het creëren van entertainment is ook een manier om de mensen bij jouw winkel te laten hangen. Beschik je over een voetbalshop, wellicht is het interessant om een voetballer met goede muziek weg te zetten die wat trucjes doet en de mensen uitdaagt dit na te doen. Binnen de kortste keren zullen dan een groot aantal mensen zich melden voor je winkel, waardoor het zeker blijft hangen in hun geheugen.