Het plaatsen van zonnepanelen

Zonnepanelen boerderij

Steeds vaker heeft men in de gaten dat je met zonnepanelen enorm veel kunt besparen. Echter vergeet men nog wel eens dat dit ook op zakelijk gebied gerealiseerd kan worden. Wanneer jij een agrarisch bedrijf hebt zal je voornamelijk gebruik maken van een grote schuur. Hoe mooi is het om op het dak van de schuur zonnepanelen te plaatsen. Eigenlijk word je dan een zonnepanelen boerderij! Alleen hoe kan je dit realiseren en waar dien je rekening mee te houden?

Zonnepanelen boerderij

Is de constructie in orde?

Als eerste dien je rekening te houden met de schuur of dat die het gewicht wel aan kan. Daarnaast is het ook mogelijk om door een bedrijf een constructie te maken waardoor het dak niet wordt belast. Jij kunt alsnog de zonnepanelen laten plaatsen op het dak zonder de constructie in gevaar te brengen. 

Beschik jij over een stuk grond en maak je hier eigenlijk geen gebruik van? Zonde! Je kunt er gerust voor kiezen om panelen te laten plaatsen op de grond wat je niet meer gebruikt. Hierdoor is de ruimte optimaal benut en heb jij geen ongebruikt grond meer. Gebruik maken van zonnepanelen op agrarisch grond is niet alleen duurzaam voor het bedrijf. Ook zal je merken dat je hierdoor de ruimtes optimaal kunt benutten zonder hier plek voor in te moeten nemen. Neem gerust een kijkje op het internet om te zien wat het voor jou kan realiseren!