Dit is waarom jij wil werken in de tuinbouw

Werken doen we bijna allemaal, maar in welke branche? Er zijn ontzettend veel mogelijkheden en branches in Nederland. Misschien denk je niet meteen aan de tuinbouw, maar de tuinbouw is misschien wel een van de leukste branches die er is. Maar wat maakt het werken in de tuinbouw nou zo leuk? Dat lees je in dit artikel.

Bijdrage aan gezondheid

Bij het werken in de tuinbouw verbouw je voornamelijk gezonde producten zoals groeten en fruit. Indirect draag je om die reden dus bij aan de gezondheid van jouw medemens.

Werken met je handen

In de tuinbouw is het overgrote deel van de beroepen fysiek werk. Wel is het over het algemeen werk waar je goed over na moet blijven denken, dat maakt het werk zowel fysiek als mentaal uitdaging. Het beste van beide werelden dus!

Nederland loopt voorop

Wil je echt veel leren over de tuinbouw branche, dan ben je in Nederland echt aan het goede adres. Nederland is namelijk een van de grootste exporteurs van tuinbouw producten in de wereld. Dat betekent dat er dus veel kennis aanwezig is en dat je veel kan leren in de branche. Ook is het zo dat er veel werk te vinden in de branche, tuinbouw vacatures zijn absoluut niet schaars in Nederland.

Veel mogelijkheden voor verschillende functies

Werken in de tuinbouw kan op veel verschillende manieren. Er zijn veel opties voor veel verschillende banen. Zoals net genoemd kan je fysiek aan het werk gaan, maar er zijn ook veel banen te vinden bij grote tuinbouw bedrijven als bijvoorbeeld marketeer of manager.

Ook werken in de tuinbouw? neem dan eens een kijkje op www.ab-werkt.nl.