Een business intelligence tool is heel goed voor een winkel of ander bedrijf om precieze cijfers te weten en zo de kwaliteit van het product te verbeteren of te zorgen dat mensen meer kopen in een winkel. Dit kan voor je bedrijf veel doen. Ze kunnen ervoor zorgen dat je alles te weten komt over het onbewuste patroon die je maakt in een winkel. Ze kunnen een dashboard maken voor je waar je met 1 druk op de knop alle gegevens en grafieken hebben.

Het dashboard

business intelligence tool

Als je de samenwerking aangaat. Dan zorgen ze ervoor dat je een dashboard krijgt met alle informatie waar je om hebt gevraagd als bedrijf. Dit is een hele handige manier van het laten zien van de informatie die je verzamelt. Deze wordt live bijgewerkt door middel van een database. Zo kan je live aanpassingen doen om te zorgen dat je producten beter worden en om te zorgen dat je jouw winkel zo indeelt dat de mensen die in je winkel komen meer kopen.

Vele manieren te gebruiken

Er zijn vele manieren om te zorgen dat je de data verzamelt die je nodig hebt. Dit kan door middel van camera’s, sensoren en nog veel meer. Door deze sensoren en camera’s kan je bijvoorbeeld precies zien hoeveel mensen er binnenkomen en wat het gemiddelde bedrag is dat mensen besteden in je winkel. Ook kun je zien waar ze het meeste lopen en zo kan je de indeling van je winkel opnieuw doen. Dit is ook een voordeel aan Business intelligence.