Je hebt voor een flink bedrag aandelen gekocht en betrapt jezelf erop dat je het best vaak verkoopt en weer terugkoopt. Je merkt ook dat dit zorgt voor een hoger rentepercentage. Hetgeen wat je dan eigenlijk al een beetje aan het doen bent is daytraden! Daytraden

 is een hele andere manier van beleggen en zeker wel de moeite waard om er wat meer onderzoek naar te doen. Al helemaal wanneer je merkt dat dit jou goed ligt.

Daytraden

Wat houdt het nou in dat daytraden? Nou eigenlijk is het de definitie ervan vrij eenvoudig, namelijk het dagelijks verkopen en inkopen van aandelen, met als doel het snel behalen van een hoog rentepercentage. Dit rentepercentage kan uitgedrukt worden in geld, maar daarentegen ook in de hoeveelheid aandelen dat je van een bepaald bedrijf hebt. Hetgeen dat mensen dan proberen te bereiken is dat ze inkopen voor een relatief lage prijs en even later verkopen voor een net wat hogere prijs. Wanneer je dit op een goede manier meerdere malen per dag of per week doet behaal je aan het eind van de maand een flinke stijging van je aandelen. Aan het daytraden zit echter wel een groter risico dan wanneer je aandelen koopt voor een langere termijn. Hetgeen dat je jezelf moet aanleren is om niet vanuit je emoties te handelen, want dan gaat het in veel gevallen fout.