4 tips om uw facturen sneller betaald te krijgen

Het leven van een ondernemer gaat zeker niet altijd over rozen. Zeker als het om facturatie voor ZZP zal u af en toe de bomen door het bos niet meer zien. Het op tijd betaald krijgen van uw facturen blijkt namelijk makkelijker gezegd dan gedaan. Wist u dat bijna 50% van de facturen niet op tijd betaald wordt? Tijd om daar verandering in te brengen! In dit artikel geven wij u daarom 4 praktische tips om uw facturen sneller betaald te krijgen.

1. Kies voor online facturatie

Online factureren scheelt u tijd, geld en komt tegemoet aan de wensen van de meeste organisaties om geen papieren facturen meer te ontvangen. Door online facturen te maken zal u daarnaast uw administratie veel beter op orde hebben; alles is immers op één overzichtelijke plek georganiseerd.

2. Maak goede, duidelijke afspraken

Dit mag dan wel als een open deur klinken, toch gaat het juist vaak op dit punt fout. Vertrouwen is namelijk niet altijd genoeg. Als ZZP’er moet u duidelijke afspraken maken met uw klanten, bijvoorbeeld over de betalingstermijn en over wanneer u de factuur gaat maken. Belangrijk detail: zorg voor een handtekening. Een getekend contract of een getekende opdrachtbevestiging voorkomt misverstanden en eventuele conflicten. Daarnaast maakt het dat u uw klant kunt aanspreken wanneer deze zich niet houdt aan de afspraken.

3. Houd u aan de regels

Een factuur maken kost tijd. U kunt namelijk niet zomaar wat doen. Een factuur moet voldoen aan wettelijke regels en moet daarnaast voldoen aan de eisen van uw klant. Met online factureren voorkomt u onnodige fouten, waardoor uw facturering eventuele vertraging kan oplopen. De online facturatie voor ZZP tools van Factuurmaken.nl zijn volledig goedgekeurd door de Belastingdienst en maken het bijvoorbeeld mogelijk om automatisch terugkerend te factureren, standaard teksten in te stellen, uw huisstijl door te voeren en rapportages te genereren. Geen gedoe dus!

 

4. Onderneem actie

Merkt u dat u achterstallige betalers heeft? Onderneem dan zelf direct actie. Als de betalingstermijn overschreden is, neem dan contact op met uw klant en doe navraag. U heeft het recht om een datum te eisen waarop u het geld op uw rekening wilt zien verschijnen. Is de klant vaker te laat? Kies er dan voor om persoonlijk met hem of haar in gesprek te gaan en dit op te lossen. En wederom: leg het schriftelijk vast.

Wilt u meer tips over hoe u sneller uw facturen betaald kan krijgen? Aarzel dan niet om te informeren bij Factuurmaken.nl. Wij bieden u een eenvoudige applicatie om professionele online facturen te maken. Als ZZP’er is onze gratis mogelijkheid voor online facturen maken uitermate geschikt. Als MKB-er ontzorgen wij u graag volledig. Neem contact met ons op en probeer onze applicatie 30 dagen gratis!