Zonnepanelen op je bedrijfspand: let op deze zaken

Bij de keuze voor zonnepanelen moet je letten op een aantal zaken, met name bij de keuze voor zonnepanelen uit een zakelijke overweging. Hierbij kun je denken aan het plaatsen van de zonnepanelen op jouw bedrijfspand, hetgeen niet voor privédoeleinden bedoeld is. Het is mogelijk om hierbij gebruik te maken van de subsidies en belastingvoordelen die gelden in Nederland. Je kunt de zonnepanelen vervolgens veilig en verantwoord installeren en hiermee een maximaal rendement behalen. Achterhaal vooral de opbrengst zonnepanelen berekening, voordat je tot een aankoop overgaat.

Dakconstructie berekening bij zonnepanelen

Voor het maken van een keuze geldt dat je tevens rekening moet houden met het dak. De constructie van een dak heeft invloed op de zonnepanelen. Er zijn verschillende soorten daken in Nederland, waar verschillende soorten zonnepanelen weer op aan kunnen sluiten. Laat vooral een expert langskomen die in staat is om de constructie van jouw dak te bereken. Een constructeur kan jouw dak berekenen en vervolgens aanraden welke soort zonnepanelen bij  Zonduurzaam belangrijk is. 

Levensduur van de zonnepanelen

De zonnepanelen hebben een lange levensduur van wel 25 jaar, indien deze correct geïnstalleerd worden. Je moet dus rekening houden met het feit dat de installatie van de zonnepanelen zorgvuldig gedaan wordt door een expert. Vervolgens moet je de zonnepanelen regelmatig schoonmaken. Hierbij kun je denken aan het weghalen van de bladeren die op de zonnepanelen vallen, waarmee je het rendement kunt maximaliseren. Indien je dit goed, is er sprake van een lange levensduur voor de zonnepanelen. 

Subsidie en fiscale voordelen

Door de zonnepanelen lever je een actieve bijdrage aan een duurzame wereld. Voor jou als ondernemer moet dit echter wel betaalbaar zijn. Bij de aankoop van de zonnepanelen moet je een bedrag van rond de 5000 euro inleggen. Een bedrag dat je in een periode van zeven jaar weer terug kunt verdienen. Verder gelden verschillende fiscale voordelen en een subsidieregeling. Je kunt op het moment van belastingaangifte BTW terugkrijgen en vervolgens hiermee geld besparen. Daarnaast is het bij jouw gemeente mogelijk om subsidie aan te vragen. Controleer vooral de regels die bij jouw gemeente gelden. Dit is namelijk per gemeente weer anders geregeld.