entresolvloer

Als bedrijf is het van belang om je magazijn goed in te richten: een duidelijke structuur hierin zorgt voor een goed overzicht en daarnaast kun je hierdoor een stuk efficiënter te werk gaan. Hoe je dit goed inricht is dan nog maar de vraag: dit is lang niet zo makkelijk als je zou denken. Er is veel om over na te denken: het soort kast dat je gaat gebruiken, zoals bijvoorbeeld een vakkenkast, maar ook over de plaatsing van de kast zelf. Waar je producten in de kast liggen kan ook nog een behoorlijk verschil maken, zeker wanneer deze verspreid liggen.

Het belangrijkste eerst

Een goede tip voor de inrichting kan al beginnen bij logisch nadenken. Zo is het logisch om de spullen die je het vaakst verkoopt het makkelijkst te bereiken te maken, zodat je deze snel kan verzenden wanneer dit nodig is. Hiervoor kan een stellingkast met deuren ontzettend handig zijn, aangezien je hierin vaak veel producten ook in de diepte in kunt zetten. Alle producten die je minder vaak verkoopt kun je bijvoorbeeld onderaan de kast kwijt, maar de belangrijke spullen staan het handigst op oog- of handhoogte, zodat je hier snel bij kunt.

Een goede route

Daarnaast is het slim om in je magazijn een duidelijke route te maken die men kan volgen wanneer er bestellingen worden afgewerkt. Begin hiermee bijvoorbeeld bij de dozen waarin het pakket verstuurd wordt, om vervolgens de producten af te lopen, en als laatst het label op de doos te plakken. HIerdoor kun je gemakkelijk veel pakketten achter elkaar verzenden, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over verwarringen en dergelijke zaken. Zo weet je zeker dat de producten snel bij je klanten in huis kunnen komen!