Welke soorten bedrijfsafval moeten gescheiden worden?

bedrijfsafval scheiden

Het is voor ondernemers in Nederland verplicht om bedrijfsafval te scheiden. Het maakt daarbij niet uit wat de omvang van de onderneming is. Het is belangrijk om de recycling van grondstoffen mogelijk te maken. Daarom is het ook goed om te weten welk afval gescheiden moet worden. Waarom is het vinden van een PMD container op MilieuServiceNederland.nl bijvoorbeeld van grote waarde? In dit artikel is het antwoord op deze vraag te vinden.

Kennis van de regels

Sinds 2 maart 2021 zijn de huidige regels voor het scheiden van bedrijfsafval van kracht. Er zijn eigenlijk 3 soorten waar naar gekeken wordt. Het gaat om de bedrijfssituatie, de eenmalige situatie en het bedrijfsafval dat in alle gevallen voorkomt. Hiervoor is een rolcontainer van MilieuServiceNederland van waarde. Zaken als batterijen, accu’s, lampen, apparatuur, groenafval, metalen, maar bijvoorbeeld ook autowrakken moeten goed gescheiden worden. Ook bekende zaken als folie, hout en textiel komt natuurlijk in grote mate voor. Dit kan je allemaal goed gescheiden verzamelen.

Bedrijfsafval scheiden, hoe pak je het aan?

Het is vooral ook belangrijk om te weten hoe je dit op dagelijkse basis aanpakt. Zoals gezegd kan het neerzetten van de juiste containers al een groot verschil maken. Dit maakt het voor medewerkers simpel om alles op de juiste plek weg te gooien. Het is handig om daar bijvoorbeeld de Afvalwijzer van de overheid bij te gebruiken. Zo weet je precies wat op welke plek moet. Dit is voor ondernemers met veel verschillende afvalstromen vooral heel handig. Het kan een groot verschil maken in hoe gemakkelijk het scheiden van afval wordt.

Houd het scheiden eenvoudig

Wanneer je weet welke soorten je moet scheiden, is het vooral zaak om dit zo simpel als mogelijk te houden. Dat kan bijvoorbeeld met een abonnement bij een commerciële ophaaldienst. Dat betekent dat altijd de juiste containers worden geleverd. Ook worden deze dan gemakkelijk opgehaald. Of het nu gaat om een PMD container, papiercontainer of container voor restafval. De kosten zijn ook op maat te maken. Het is dus altijd slim om met een specialist te werken om te zorgen dat je dus ook echt het beste uit je mogelijkheden kan halen.