Waarom moet iedere vrachtwagen een tachograaf hebben?

Vrouw-gebruikt-tachograaf

Vrachtwagenchauffeurs mogen niet zomaar de weg op. Uiteraard moeten zij een geschikt rijbewijs hebben, maar ook hun voertuig moet aan de juiste eisen voldoen. Een van de eisen die de Nederlandse Overheid aan transportbedrijven stelt, is dat de wagen wordt uitgerust met een tachograaf. De letterlijke betekenis van dit woord komt uit het Grieks en betekent ongeveer ‘snel schrijven’. Dat is ook exact wat een tachograaf moet doen omdat het namelijk de snelheid van de wagen moet bijhouden en ook de reistijd in de gaten moet houden. Vroeger gebeurde dit aan de hand van een apparaatje dat op een papieren kaart schreef, tegenwoordig moet je een digitale tachograaf in je wagen aanbrengen. Om je te laten zien waar je moet zijn wanneer je een tachograaf wilt inslaan, zullen wij een van de beste opties aan je presenteren.

Een digitale tachograaf is verplicht

Sinds 2006 is het niet meer toegestaan om een ouderwetse tachograaf in je wagen te hebben. Je moet vanaf dit jaar een digitale tachograaf hebben geïnstalleerd in je wagen. Als je momenteel op zoek bent naar een geschikte tachograaf is de site verizonconnect.com een interessante optie. Dit bedrijf kan je helpen aan een hoogwaardige tachograaf die alle gegevens nauwkeurig bij kan houden. Het grote voordeel van een digitale tachograaf is dat je deze op afstand kunt uitlezen. Vroeger moest je de kaart ui je apparaat halen om de gegevens te bekijken, tegenwoordig kan dit op afstand aan de hand van enkele muisklikken. Zo kun je heel nauwkeurig in de gaten houden of je chauffeurs zich aan de regels houden, maar ook kun je zien hoe je hun ritten zo effectief mogelijk kunt inplannen omdat je met de verzamelde gegevens je bedrijfsvoering kunt aanpassen.

Wie installeert de tachograaf?

Wanneer je een tachograaf in je voertuig wilt aanbrengen, mag je dit niet zelf doen. Je moet namelijk een erkende monteur inschakelen om de tachograaf te installeren. Dit is omdat voorkomen moet worden dat er (doelbewust) foutieve installaties worden verricht. Als je dus een tachograaf in je wagen wilt, dan kun je contact opnemen met de mensen van Verizon Connect. Zij weten precies wat nodig is om te zorgen dat je tachograaf goed geïnstalleerd wordt. De tachograaf zal uiteindelijk ook verzegeld worden er van een installatieplaatje voorzien worden. Zo is het onmogelijk om met de installatie te sjoemelen. Dat kan tot ongelukken leiden en dat moet je dus te allen tijde voorkomen.

Meer weten?

Mocht je meer willen weten over de mogelijkheden van Verizon Connect, dan kun je altijd even op hun site kijken. Het adres is verizonconnect.com. Als je graag met een medewerker wilt overleggen over de tachograaf, dan kun je een demonstratie aanvragen. Je krijgt dan in vijftien minuten te zien waarom de producten van dit bedrijf de moeite waard zijn. Informeer ook goed naar de voor jou geldende regels want deze zijn niet overal gelijk. De mensen van Verizon Connect kunnen jou goed vertellen waar je tachograaf aan moet voldoen om aan de wet te gehoorzamen.