Door middel van narrowcasting display is het mogelijk om je te focussen op een bepaald publiek. Hierbij kan je onder andere denken aan mensen die notificaties krijgen wanneer ze geabonneerd zijn op jouw kanaal. Narrowcasting wordt vaak ook gebruikt in de vorm van mailinglijsten. Wanneer men zich hierop abonneren, ontvangen ze bijvoorbeeld de nieuwste acties per mail. Narrowcasting brengt met zich mee dat je je kunt aanpassen aan een specifieke groep. Het is van belang dat de advertentie die je maakt doordringt bij mensen die interesse hebben in wat jij levert als bedrijf. 

Communiceren via beeldschermen

Met behulp van marketing in beeld kan je communiceren via beeldschermen. Dit is bovendien eenvoudiger dan de meeste zouden denken. Wanneer je gaat communiceren met potentiële klanten via beeldschermen, kan dit jouw bedrijf doen onderscheiden van je concurrenten. Om gebruik te kunnen maken van narrowcasting heb je een professioneel scherm nodig. Verder is internetverbinding natuurlijk niet te missen. Wanneer deze aspecten aanwezig zijn, hoef je enkel nog een programmering samen te stellen. Je kunt dus eenvoudig zelf samenstellen wat er op de beeldschermen gepresenteerd zal worden. Daarna kan je in principe meteen beginnen met het uitzenden van het beeldmateriaal. 

In welke sectoren narrowcasting gebruiken?

Narrowcasting is in verschillende sectoren te gebruiken. Het wordt onder andere gebruikt in de vastgoed en makelaardij. Hierbij hoeft er geen printwerk meer verricht te worden. Door middel van jouw programmering kan je eenvoudig het actuele woningaanbod presenteren. Verder wordt narrowcasting heel vaak in de retail gebruikt. Dit is namelijk erg effectief. De beeldschermen worden zowel buiten als binnen de winkel gebruikt. Dit is dé manier om potentiële klanten aan te trekken. Ook worden beeldschermen als deze vaak gebruikt in tankstations. Tegenwoordig wordt narrowcasting meer en meer gebruikt in de horeca. Hierbij kiest men er vaak voor om een menu digitaal te presteren. Zo kunnen voorbijgangers meteen een beeld krijgen over het eten in het restaurant.