Kabels die overal in te zetten zijn

neopreen kabel

Ben je op zoek naar een kabel die te gebruiken is voor elektrische apparaten, motoren, gereedschappen of machines? Dan is een neopreen kabel waarschijnlijk hetgeen waar je naar op zoek bent. Wellicht ben je al bekend met rubberen kabels. Neopreen kabels zijn hier de synthetische variant van. De vraag naar rubberen kabels is namelijk erg groot, dus om aan deze vraag te kunnen voldoen zijn deze kabels ontwikkeld. Kabels van neopreen beschikken over dezelfde eigenschappen als rubberen kabels. Hierdoor zijn deze kabels vrijwel overal in te zetten. Denk bijvoorbeeld aan de bouw of op evenemententerreinen. 

Overal inzetbaar

Er zitten veel voordelen aan neopreen of rubberen kabels. Ze zijn onder andere slijtvast, elastisch, weerbestendig, oliebestendig en bestendig tegen verwarming, veroudering en ozon. Hierdoor zijn deze kabels eigenlijk overal wel te gebruiken, zowel binnen als buiten. Bovendien is er van de H07RN-F kabel een enhanced versie verkrijgbaar. Deze kabel is zo sterk en effectief dat hij zelfs in windturbines kan worden gebruikt. Hij is namelijk torsiebestendig bij temperaturen tot -40 graden Celcius. 

neopreen kabel

Welke kabel heb ik nodig?

In het assortiment vind je verschillende varianten van de neopreen kabels. Onder elke naam zie je waar de kabel voor te gebruiken is. Er zijn bijvoorbeeld kabels die speciaal zijn ontwikkeld voor in het openbaar vervoer, in de mijnbouw en voor lassen. Mocht je niet zeker weten welke kabel je nodig hebt voor jouw toepassing, kun je altijd contact opnemen. De medewerkers helpen je maar al te graag om de juiste kabel te vinden voor jouw apparaat of machine.