Je hebt een merknaam verzonnen, hoe nu verder?

Wanneer je een nieuw bedrijf bent gestart en ook jouw nieuw ontwikkelde product klaar is om op de markt te worden gezet, zit je nog met een klein dingetje. De merknaam van dat nieuwe product, hoe moet het gaan heten? Hierbij is het belangrijk dat je nagaat of jouw bedachte merknaam niet al in gebruik is. Door een aantal eenvoudige stappen te volgen ben jij er zeker van dat jij met een gerust hart jouw merknaam registreren kan. Hieronder zullen de stappen worden verduidelijkt.

Deze stappen moet je volgen om je merknaam te kunnen registreren

Om jouw merknaam te kunnen registreren, zal je de onderstaande stappen moeten volgen om met zekerheid jouw merknaam te kunnen waarborgen. Die stappen bestaan uit: 

  1. Het gebruik maken van een merk checker.
  2. Welke soorten merken zijn er en wat is het nut van een merkonderzoek?
  3. Een merkadvies over de classificatie.
  4. Hoe deponeer je jouw merknaam bij een officiële instantie?
  5. Hoe verloopt deze merkregistratie door een officiële instantie?
  6. Is een merkbewaking nodig?
  7. Hoe los je een merk conflict op?

Bij het volgen van deze stappen ben jij helemaal voorbereid en op de hoogte van het registreren van jouw merknaam.

Hoe zit het met het deponeren van mijn merknaam?

Wat vaak wordt gezien is dat het deponeren van een merknaam nog de benodigde vragen oplevert. Voor het deponeren van jouw merknaam raden wij jou aan om van te voren een merkonderzoek te doen of jouw merknaam nog beschikbaar is. Daarna kan je kijken wat voor soort merk jouw merknaam is, dit kan een woordmerk, een beeldmerk of een combinatie ervan zijn. Verder formuleer je een omschrijving van het product dat jouw nieuwe merknaam gaat dragen en als laatste kijk je in welke landen je jouw merk wil beschermen en wat de beste depotstrategie is. Wanneer het nog niet helemaal duidelijk is, kan je bijvoorbeeld een kijkje nemen bij deponeerjemerk. Zo kan je op basis van deze informatie jouw merknaam met zekerheid registreren en deponeren, zodat jij kan genieten van jouw nieuwe merknaam.