Heb jij in huis altijd koude voeten? Dan is de kans groot dat jouw vloerisolatie niet goed op orde is. Vanuit de bodem kan er heel veel kou jouw woning intrekken en dat is zeer ongunstig. Het levert je een hogere energierekening op en een laag wooncomfort. Ook kan een gebrek aan vloerisolatie zorgen voor vochtproblemen binnenshuis, wat ook weer de nodige problemen met zich mee kan brengen. Het is daarom echt aan te raden om eens na te gaan welke onderdelen van jouw pand goed geïsoleerd zijn en waar juist nog wat isolatiemateriaal aangebracht zou moeten worden.

Geen vloerisolatie? Vochtproblemen!

Zoals gezegd zijn er veel verschillende problemen waar je tegenaan kunt lopen op het moment dat je vloeren niet goed geïsoleerd zijn. Een van de zaken waar je last van krijgt bij het ontbreken van vloerisolatie, is een vochtprobleem. De luchtvochtigheid in huis komt veel te hoog te liggen en dat brengt verschillende nadelen met zich mee, zoals:

  • aanwezigheid van beestjes zoals zilvervisjes
  • schimmelvorming
  • een hoge energierekening

Als er in jouw woning een hoge luchtvochtigheid is, dan kun je last krijgen van verschillende soorten ongedierte. Bijvoorbeeld van zilvervisjes, deze beestjes houden enorm van een hoge luchtvochtigheidsgraad. Is het nu erg om deze diertjes in huis te hebben? Ja, want ze kunnen vreten aan behang, boeken, fotoalbums en allerlei andere dingen van papieren. Alleen daarom al is vloerisolatie dus van belang, zo maak je de kans op ongedierte zo klein mogelijk! Maar teveel vocht in huis leidt ook tot schimmelvorming op je vloeren, muren en meubels. Dit is niet alleen ongezond, het zorgt er ook voor dat jij veel geld kwijt bent aan het herstellen hiervan en het kopen van nieuw meubilair omdat het oude niet meer gereinigd kan worden. Met goede vloerisolatie, spouwmuurisolatie en dakisolatie voorkom je dit!

Verlaag je energierekening

Een hoge luchtvochtigheid door slechte vloerisolatie zorgt er ook voor dat je een hoge energierekening krijgt. Vochtige lucht warmt namelijk veel slechter op dan droge lucht. Daarnaast zorgt een hoog vochtgehalte ook voor een lager wooncomfort, waardoor je geneigd bent om de kachel hoe dan ook al iets hoger te zetten. Dat de kou van onderen komt en zo je voeten koud maakt, helpt natuurlijk ook niet mee. Want als je voeten koud zijn, dan wordt al snel je hele lichaam koud en ook dat is voor jou reden om de thermostaat nog maar weer iets hoger te zetten. Laat jij vloerisolatie aanbrengen, dan zul je zien dat jouw energieverbruik echt flink naar beneden gaat. Dat maakt het ook zeer aantrekkelijk om hier in te investeren! Natuurlijk kost het in eerste instantie wel iets om deze isolatie te laten aanbrengen, maar uiteindelijk levert het jou dus ook veel op. Je wooncomfort gaat omhoog, het woonklimaat wordt gezonder, je hebt minder snel last van beestjes en je energierekening gaat flink naar beneden. Klinkt dit jou aantrekkelijk in de oren? Neem dan eens contact op met isocoat-isolatie. Zij zijn een echte specialist op het gebied van woningisolatie en zij kunnen in jouw woning onder meer uitstekende vloerisolatie aanbrengen!