Een website laten bouwen? Hier moet je eerst rekening mee houden

Misschien is je huidige website verouderd of heb je nog geen site en wil je een website laten bouwen. Wat de reden ook is, een nieuwe website is een investering die je uiteindelijk weer wilt terugverdienen met meer klanten, leads of conversies. Het is daarom goed om een aantal punten eerst voor jezelf op een rijtje te zetten voordat je gaat oriënteren naar een website bouwer.

Wat voor site moet het worden?

Ga allereerst voor jezelf na wat voor website het gaat worden. Wil je een statische site waar je niet in kunt loggen om content te wijzigen? Of wil je juist een dynamische website met mogelijkheden om zelf content toe te voegen of aanpassingen door te voeren? Een e commerce website met een winkelmandje? Of is het voor jouw bedrijf belangrijker dat je een site hebt waarmee mensen contact met je kunnen opnemen of aanvragen kunnen doen? Bedenk goed wat de functie van je website is voordat je aan de slag gaat met een webdesigner of developer.

Wie gaat het maken?

Zoals gezegd, een website laten bouwen kost geld. Hoeveel dat is hangt af van wat voor website je precies wilt en hoe groot deze is. Ook kost het geld om een domeinnaam te registreren en hosting te regelen, als je dat nog niet hebt. Het is dan verstandig om even de tijd te nemen en te kijken hoeveel geld je budget is. Zet voor jezelf een bedrag op papier en ga dan verder met het uitzoeken van een webdesigner of developer.

Hoe vind je een geschikte developer voor het bouwen van een nieuwe website?

Een goede developer vinden is vooral veel cases inlezen en online vergelijken. Wellicht ken je al iemand in je netwerk die je kan vragen naar een goede developer. Of zoek verder op Google en lees reviews van mensen die al gebruik hebben gemaakt van een bepaalde developer. Een aantal vragen die je jezelf kunt stellen bij het vinden van een goede developer:

– Heeft de developer voldoende kennis?

– Is de prijs redelijk?

– Hoe gaat de developer om met problemen en feedback?

– Kan ik contact opnemen wanneer ik vragen heb?

– Hoe snel worden mijn wijzigingen doorgevoerd?

Als je eenmaal een webdesigner of developer hebt gevonden, kun je deze vragen stellen en zo bepalen of deze persoon geschikt is.

Bron: https://www.doubleweb.nl/