Een laadpaal uitkiezen, zo doe je dat

Als je thuis een elektrische auto hebt staan is een laadpaal natuurlijk onmisbaar. Natuurlijk kun je jouw auto ook bij een openbare laadplek opladen, maar als je de ruimte hebt voor een eigen laadpaal is het zo veel makkelijker om je auto gewoon thuis op te laden. Maar een geschikte laadpaal uitkiezen, zeker als je niet zo goed weet waar je naar moet kijken, kan soms nog een lastige klus zijn. Je krijgt te maken met laadvermogen, typeaanduidingen en verschillende soorten aansluitingen. Gelukkig heeft Soolutions.shop een groot assortiment, waardoor er voor iedereen wel een geschikte laadpaal tussen zit.

Hoeveel ampère is het beste?

Laadpalen variëren van 10 ampère tot 32 ampère. Hoe meer ampère de laadpaal aankan, hoe sneller de auto oplaad. Veel mensen kiezen dan ook voor een laadpaal met het maximaal aantal ampère dat hun auto of meterkast aankan. Mocht je niet precies weten wat de max van jouw auto is, of heb je meerdere elektrische auto’s met verschillende capaciteit die je toch allebei wilt opladen aan dezelfde lader, dan zijn Wallbox laadpalen aan te raden. Deze laadpalen zitten boordevol slimme functies. Zo geeft de boordlader van de accu in de auto aan wat het maximale vermogen is dat hij kan ontvangen van de laadpaal, waardoor elke elektrische auto het maximale uit dezelfde laadpaal kan halen.

Andere slimme functies van een Wallbox

De Wallbox is uitgerust met Wi-Fi en Bluetooth, waardoor je gemakkelijk verbinding met de laadpaal maakt via de app op je telefoon. Dit geeft je vervolgens allemaal inzichten in je verbruik en het vermogen om instellingen en voorkeuren aan te passen, of laadsessies in te plannen die rekening houden met lagere energiekosten. Ook biedt Wallbox de optie om je auto met volledig duurzaam opgewekte energie op te laden. Wanneer je zonnepanelen of windturbines op je dak hebt staan, berekent de Wallbox wanneer je een overschot aan energie hebt en kan daar dan je elektrische auto mee opladen.