De nodige tips om een geschikte fietsen opslag aan te leggen

Een fietsen opslag is belangrijk voor elk bedrijf dat wil dat medewerkers op de fiets naar hun werk komen. Het is immers niet alleen goed voor het milieu, maar het kan ook de gezondheid en het welzijn van werknemers ten goede komen. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw fietsenstalling aan alle eisen voldoet? In deze blog delen we vijf tips om een fietsenstalling aan te leggen die het beste bij jouw bedrijf past.

Zorg voor voldoende ruimte

De eerste tip bij het aanleggen van een fietsen opslag is om voldoende ruimte reserveren. Het laatste wat je wilt is te weinig ruimte hebben, waardoor fietsen rommelig op elkaar worden gestapeld. Daarom is het belangrijk om vooraf te bepalen hoeveel fietsen je verwacht en hoeveel ruimte je nodig hebt om de fietsenstalling te creëren. Hou ook rekening met de bewegingsruimte en voetgangerspaden bij het bepalen van een goede ruimte.

Goede ventilatie

Ventilatie is een belangrijk onderdeel van elke fietsen opslag. Zonder goede ventilatie kunnen vocht en geuren zich ophopen, wat kan leiden tot onaangename werkomstandigheden. Zorg ervoor dat je voldoende ramen, ventilatieschachten of ramen hebt om ervoor te zorgen dat de fietsenstalling goed geventileerd is.

Veilige opslagplekken

Een andere belangrijke tip is om te investeren in veilige opslagplekken. Zorg ervoor dat je stevige fietsrekken hebt die een fiets kunnen vasthouden en voorkomt dat ze omvallen. Daarnaast kun je overwegen om sloten of andere beveiligingsmaatregelen aan te brengen om het dieven moeilijker te maken.

Aanvullende accessoires

Wist je dat je met aanvullende accessoires de fietsen opslag nog veiliger kunt maken? Denk aan fietspompen, reparatiekit, of een eHBO-doos. Ook kun je overwegen om waardevolle accessoires zoals fietscomputers of lampen aan de muur te hangen. Zo kunnen werknemers gemakkelijk hun spullen opbergen en ophalen.

Belichting en markering

Ten slotte is het belangrijk om aandacht te besteden aan belichting en markering van de fietsen opslag. Goede verlichting zorgt voor veiligere en comfortabelere werkomstandigheden. Daarnaast helpt het aanbrengen van markeringen op de grond om de fietsparkeerruimte structureren en duidelijk af te bakenen, wat bijdraagt ​​aan een nette en opgeruimde fietsenstalling.

Samenvatting

Een goede fietsen opslag kan het verschil maken voor werknemers die met de fiets naar het werk willen. Het is belangrijk om te zorgen voor voldoende ruimte, goede ventilatie en veilige opslagplekken. Verder kunnen aanvullende accessoires, zoals fietspompen, reparatiekits of EHBO-dozen en belichting en markering van de fietsenstalling de werkomstandigheden nog beter maken. Met deze tips kun je de ideale fietsenstalling creëren die past bij jouw onderneming en de wensen van jouw medewerkers.

Bron: https://europe-racking.nl/