Bierverpakkingen, waar zijn ze voor?

bierverpakkingen

Allereerst natuurlijk de vraag: Voor wie zijn de bierverpakkingen van belang? De enige klanten op wie het gericht is, zijn degene die een bedrijf hebben in de bierbranche. Waarschijnlijk denk je dan gelijk aan de grote biermerken die in de schappen staan, maar ook de kleinere bedrijven maken er gebruik van. Bierverpakkingen worden misschien wel onderschat als het gaat om de marketingstrategie van de verkoop in de supermarkten. Als je product geen verpakking heeft, ziet het er gelijk minder luxe uit en valt er een hele doelgroep af. Het is dus zo dat het product voor iedereen beschikbaar moet zijn, ook als het gaat om bier. 

Gelijk groen doen

Dat is althans de motto van de bierverpakkingen die tegenwoordig worden verkocht. Het materiaal is karton, dus wordt het ook van bomen gemaakt. Echter is het mogelijk om daar een milieuvriendelijke draai aan te geven en zelfstandig daar aan mee te doen door middel van het product te kopen dat een FSC label heeft. Dat geldt dus ook voor bierverpakkingen.

bierverpakkingen

Waar kijk je naar?

Als je kijkt vanuit het perspectief van een bedrijf dat bierverpakkingen in wilt kopen, moet je een aantal dingen bepalen. Ten eerste zijn er diverse designs waar je uit kan kiezen. Je kan ze op een unieke wijze aanpassen zodat het goed overeenkomt met je product. Daarnaast kunnen het variabelen zijn waarbij je het elke drie maanden kan veranderen. In de winter zou je bijvoorbeeld voor een witte verpakking kunnen gaan, vanwege de link die legt met winter en sneeuw dat dus ook wit is. Verder is het ook van belang om te kijken voor hoeveel flessen je gaat met een verpakkingen. De meest voor de hand liggende zijn 2 stuks, 4 stuks en 6 stuks.