Bedrijfsafval scheiden bij de bron: tips en tricks

Het is van belang om afval te scheiden bij de bron. Indien jij een ondernemer bent, gericht op het belang van duurzaamheid binnen jouw bedrijf, is het scheiden van afval de belangrijkste tip. Hiermee zorg je ervoor dat de kwaliteit van afval gewaarborgd blijft. De kwaliteit van papier zal bijvoorbeeld worden aangetast op het moment dat het papier in aanraking komt met modder. Vervolgens kun je kiezen voor het plaatsen van een container, in plaats van de keuze voor een prullenbak. Hiervoor kun je onder andere terecht bij containerverhuur

Rotzooi voorkomen

Er zijn nog een aantal tips beschikbaar waarmee je het scheiden van afval gemakkelijk kunt maken. Je kunt onder andere kiezen voor rolcontainer huren, waarbij geldt dat deze gemakkelijk te verplaatsen zijn. Een voordeel is onder andere de mobiliteit, hetgeen goed naar voren komt door de wieltjes onder de container. Verder kun je rotzooi voorkomen in een bedrijf en hiermee het belang van duurzaamheid versterken. Leg bijvoorbeeld aan medewerkers uit dat ze geen onnodig afval moeten weggooien.

Scheiding van afval

Bij de scheiding van afval is het belangrijk dat er bijvoorbeeld geen etensresten in het restafval komt. Houd het afval daadwerkelijk gescheiden van elkaar, om hiermee problemen te voorkomen. De vermenging van afval kan overlast in de vorm van stank opleveren. Verder is het zonde als afval daadwerkelijk verloren gaat en niet opnieuw gebruikt kan worden, als gevolg van de vermenging van afval. Je kunt bij de scheiding van afval rekening houden met de winst die je zult maken. De kosten van afvalwerking zullen lager zijn. 

PMD gescheiden houden van elkaar

Plastic, metaal en drankverpakkingen dienen gescheiden te blijven van elkaar. Dit is iets wat bij huishoudens vaak wel gebeurd, maar helaas niet bij bedrijven. Daarom is het scheiden van afval bij de bron zo belangrijk. Dit is de makkelijkste manier om het overzicht te behouden. Verder geldt dat je kunt aankaarten welke afvalstromen binnen jouw bedrijf voorkomen. Vaak zijn medewerkers hiervan onvoldoende op de hoogte. Door een overzicht te creëren, voorkom je dat vermenging van afval plaatsvindt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het plaatsen van etiketten op de afvalbakken.