Woonkamer make-over

Het centrale punt van ieder huis is toch wel de woonkamer. Dit is natuurlijk de plek waar we lekker ontspannen na een drukke werkdag, vrienden ontvangen voor een gezellige avond of gewoon lekker voor de televisie hangen. Omdat je veel tijd doorbrengt in je woonkamer is het toch ook wel belangrijk dat je woonkamer er een beetje leuk uitziet.

Maar het laatste vinden veel mensen toch moeilijk. Veelal heeft men al jarenlang dezelfde inrichting. Dit komt omdat we het vaak moeilijk vinden om een andere stijl te kiezen, of omdat we er simpelweg gewoon geen zin in hebben. Omdat wij het jammer vinden dat je je woonkamer niet eens aanpakt, geven we hier paar spannende tips die je op weg kunnen helpen.

Speel met materialen

Aan welke materialen denken we nu bij een woonkamer? Een houten vloer en houten meubels, een stoffen of leren bank en een stalen open haard. Zeker niet heel erg spannend. Gelukkig zijn er een aantal materialen die je kan overwegen om je woonkamer iets spannender te maken. Ten eerste kun je denken aan beton cire in de woonkamer.

Beton cire in woonkamer is namelijk een hele stoere en stijlvolle vernieuwing aan je woonkamer. Het product is gemaakt van beton, maar is in vele kleuren beschikbaar. Je kan het zowel voor vloeren, wanden en meubels zoals tafels gebruiken. Beton cire in woonkamer is dus een perfecte materie voor iemand die een spannender look wil creeëren.

Plaats gekke dingen

Ben je niet zo van het beton cire, dan zijn er nog tal van andere opties die je kan overwegen om jouw huiskamer wat op te vrolijken. Wellicht de meest voor de hand liggende is door simpelweg wat aparte meubels en accessoires te plaatsen.

Kies dus niet voor meubels van de ikea, en neem eens niet je bank in het zwarte leer. Nee, ga eens naar de kringloop, een antiquair of een design winkel en zoek een gekke kleur voor je bank uit, plaats een rare, flamboyante lamp en koop een bijzondere tafel. Op deze manier voeg je snel en gemakkelijk wat ‘spice’ toe aan je woonkamer.