Wat is een opvangbak voor gevaarlijke stoffen?

Omdat gevaarlijke stoffen de gezondheid en het welzijn van mensen in de omgeving van schadelijke stoffen aan kunnen tasten en bovendien een negatieve invloed kunnen hebben op het milieu, zijn er diverse wetten, regels en richtlijnen opgesteld voor bedrijven die met schadelijke stoffen werken. Eén van deze regels is dat schadelijke stoffen worden opgeslagen of opgevangen in een opvangbak om de veiligheid en duurzaamheid te verhogen. Maar wat is deze bak precies? Meer over dit onderwerp, lees je op deze pagina.

Een bak voor gevaarlijke stoffen

Een opvangbak is een bak die speciaal ontwikkeld wordt voor de opslag en het opvangen van gevaarlijke stoffen. Deze bakken worden niet alleen geplaatst om ervoor te zorgen dat de mensen in de omgeving van de gevaarlijke stoffen niet te maken krijgen met deze stoffen, maar ook dat de stoffen niet uit de bak kunnen lekken en bijvoorbeeld de bodem kunnen beschadigen. En omdat de bakken altijd worden ontwikkeld voor brandbare, bijtende of zure stoffen, weet je zeker dat de stoffen de bak niet aan kunnen tasten en op deze manier lek kunnen maken.

DENIOS; markleider voor opslagvoorzieningen

DENIOS is de marktleider op het gebied van opslag- en handlingsvoorzieningen voor gevaarlijke stoffen. Zo vind je in het aanbod van DENIOS diverse bakken voor het opslaan van gevaarlijke stoffen, waarbij veiligheid, duurzaamheid en kwaliteit honderd procent centraal staan.