Waarom kiezen voor het uitbesteden van de boekhouding?

Waarom boekhouder nemen?

Indien je een onderneming bent begonnen heb je vast wel iets gehoord over een boekhouder. Maar wat maakt een boekhouder belangrijk voor jouw bedrijf? Moet je als onderneming wel of niet een boekhouder nemen? In dit artikel zullen we jouw meer informatie geven over waarom een boekhouder essentieel is voor jouw bedrijf. 

Financiële administratie verplicht

Als bedrijf ben je verplicht om je financiële administratie op orde te hebben. Dit heeft als reden dat 

je moet belasting moet afdragen over je omzet, inkomsten en bezittingen. Om tot het juiste bedrag te komen heeft de belastingdienst inzicht nodig in je inkomsten. Als je een onjuist inzicht kan aantonen, of een onjuist overzicht geeft kan dit je hoge boetes opleveren. 

Waarom boekhouding door boekhouder laten doen

Een boekhouder is voor de meeste bedrijven niet verplicht, maar wel aan te raden. Aangezien het bijhouden van een administratie verplicht is kiezen veel  zelfstandige ervoor om dit uit te besteden bij een boekhouder. Maar waarom zou je de financiële administratie niet zelf doen? Ten eerste kost {een financiële administratie|de boekhouding|de boekhouding zelf| bijhouden veel tijd. En tijd is geld voor een ondernemer. De meeste zelfstandige willen hun tijd nuttig besteden en niet hun uren investeren in onderwerpen waar ze niet goed in zijn. 

Ook is voor de meeste bedrijven boekhouden niet hun vak, hierdoor zullen er eerder fouten worden gemaakt die de ondernemers een hoge boete kan bezorgen. Door het uit te besteden bij een boekhouder weet je zeker dat dit proces goed verloopt. Als het niet goed gaat, heb je altijd iemand die je aansprakelijk kunt stellen. 

Als laatste vallen de kosten van een boekhouder onder zakelijke kosten. Deze kosten mag je dus aftrekken van je winst waardoor je minder belasting betaald. 

Waar kan je een boekhouder vinden?

Een geschikte boekhouder kun je vinden op BoekhouderNu. Op boekhouder nu geef je je wensen door. Vervolgens matcht BoekhouderNu jou met de meest geschikte boekhouder voor jouw onderneming. Deze boekhouder neemt vervolgens contact met je op en brengt een offerte uit. BoekhouderNu stuurt jou wensen naar 4 boekhouders, hierdoor kun je ook 4 offertes ontvangen. Zo kun je voordat je je keuze maken eerst kritisch vergelijken.